dimecres, 11 d’abril del 2012

DIA MUNDIAL DE LA MALALTIA DE PARKINSON

Avui es commemora el dia mundial de la malaltia de Parkinson, una malaltia degenerativa que afecta més de 150.000 persones al nostre pais.

Fins fa pocs anys, s'havia associat la malaltia al procès d'envelliment de la població, però estudis recents apunten que s'està diagnosticant la malaltia en persones menors de 50 anys. Els diagnòstic precoç serà molt important en aquest procès.

Des del nostre camp, reivindiquem la necessitat de la intervenció logopèdica,  a banda del tractament farmacològic, així com també oferir informació al pacient i la seva família per a afavorir una comunicació eficaç. 

Durant l'evolució de la malaltia de Parkinson es pot produir una reducció dels moviments de la musculatura encarregada de controlar la veu, la pronunciació i la prosòdia (el ritme de la parla, l'entonació, etc.), la disfàgia (les dificultats per a empassar), entre d'altres.

Per a una correcta comunicació, és necessari seguir un tractament preventiu per tal de disminuir els símptomes que ja hagin aparegut, però per a prevenir i atenuar els possibles que puguin aparèixer en un futur. 

No dubteu a consultar-nos qualsevol dubte, podem ajudar-vos.

Activitats a Girona amb motiu del dia mundial del Parkinson:

El 14 d'abril a les 11.00h es realitzarà una Taula Informativa i més tard una Cantada d'Havaneres a la Rambla de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada