dilluns, 2 d’abril del 2012

2 D'ABRIL - DIA MUNDIAL DE L'AUTISME

Avui és el dia mundial de l'autisme i el trastorn de l'espectre autista (TEA), tot i que en molts llocs es va festejar ahir per a tenir una major participació en les activitats de difusió i participació.

Vestim de blau, és l'iniciativa que hem tingut des del centre de logopèdia PARLA per sumar-nos a aquesta jornada de difusió i reivindicació. 

L’autisme és un trastorn del neurodesenvolupament, crònic i que habitualment es detecta durant els primers 30 mesos de vida.

L’alteració de la comunicació, de les competències socials, de la imaginació i un patró d'interessos i activitats molt restringit i estereotipat són els símptomes fonamentals. En molts casos, s'observen moviments estereotipats, conductes repetitives i obsessions insòlites cap a alguns objectes o esdeveniments.

Esperem que sigui una jornada reivindicativa per a conscienciar de que les persones amb autisme necessiten suport i estimulació des de ben petits i que es crein nous centres i més activitats tant per a ells com per a les seves famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada