dijous, 10 de febrer del 2011

EL CONCEPTO CASTILLO MORALES

Del 27 al 30 de gener, vam anar a Madrid per a realitzar un curs introductori al Concepto Castillo Morales. El curs era organitzat per l' A.L.E.
Personalment em va encantar i ja l'he començat a aplicar. Us explico en què consisteix.

Aquest concepte va ser creat pel Dr. Rodolfo Castillo Morales (metge rehabilitador), de la ciutat de Córdoba - Argentina. En els seus inicis per al treball amb nens amb la Síndrome de Down tot i que amb els anys es va anar extenent a altres patologies.
Aquest concepte afirma que “reeducar” és: observar, pensar, reflexionar i valorar, sobretot, les capacitats del pacient.   
Comprèn  tres parts:
1. Teràpia corporal, s'utilitza amb pacients amb desviacions en el neuropsicodesenvolupament.
2. Teràpia de regulació orofacial: per a patologies centrals i/o perifèriques del complexe orofacial en relació a l'aspecte corporal. S’aplica en els desequilibris més variats com: dificultats en la succió, la mastegació i la deglució. També en patologies congènites amb problemes a cara i boca, en paràlisis facials i dificultats en l’articulació.
3. Regulació orofacial a través de Teràpia manual amb suport de plaques palatines.
Es tracta de millorar  la regulació de la tonicitat  i l’activació de la musculatura del complexe orofacial així com la estimulació de funcions dèbilment formades o inexistents.
Es tenen molt en compte els músculs de la mímica (frontal, piramidal, superciliar, etc). El massatge es realitza a la musculatura facial aplicant diferents tècniques per a aconseguir una resposta motora.


El Dr. Castillo Morales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada