dijous, 19 de juliol del 2012

UN CINTURÓ PER A CONTROLAR EL PARKINSON

Us presentem una notícia publicada per la Vanguardia sobre un disseny de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que permet monitoritzar en temps real els malalts de Parkinson.
Aquest sistema, anomenat Rempark, pot mesurar la tremolor del malalt i avaluar en quina fase es troba de les activitats de la vida diària (AVD).

Els pacients amb Parkinson s'enfronten a diverses dificultats per a realitzar les seves AVD, com els estats 0n-off i els bloquejos. En els periodes on, la medicació fa el seu efecte i el malalt pot estar una estona sense cap símptoma de la malaltia, mentre que en els moments off, el medicament fa menys efecte i apareixen la dificultats per a caminar, per a parlar i per a deglutir. El bloqueig per la seva banda, produeix una immobilitat total del pacient quan vol iniciar la marxa. Aquest bloqueig pot durar uns segons o alguns minuts.
L'objectiu del Rempark és ajudar a determinar les situacions que més incapaciten el pacient en la seva vida diària per a després cercar de superar aquests obstacles de la manera menys invasiva possible.
Aquests avenços són molt importants per a les persones que pateixen aquesta malaltia així com per als seus familiars i acompanyants. Us convidem a veure el video clicant en l'enllaç que trobareu a sota.



VEURE EL VIDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada