dimarts, 30 d’octubre del 2012

DIA MUNDIAL DE L'ICTUS

Ahir, dia 29 d'octubre, es va celebrar el dia mundial de l'ictus, també conegut com a accident cerebrovascul·lar, embòlia o feridura.

L'ictus, es produeix quan un vas que porta sang al cervell s'obstrueix per un coàgul (isquèmic) o bé, es trenca (hemorràgic), i per aquest motiu una part del cervell deixa de rebre la sang que necessita.

Els símptomes més freqüents en una persona que està patint un ictus, serien:
- debilitat o pèrdua de força o paràlisi en una meitat del cos.
- paràlisi o debilitat en una part de la cara.
- mal de cap intens. 
- pèrdua de visió d'un ull o de tots dos.
- pèrdua de la parla o parla incomprensible.
- manca d'enteniment del que se li diu.
- debilitat o dificultats per a caminar.

Una ràpida actuació (millor actuar durant les sis primeres hores),  és de vital importància, ja que, actualment, l'ictus és la primera causa de mort en dones majors de 65 anys, en homes majors de 70 i cada vegada s'estan produint més casos entre persones joves. Si teniu dubtes sobre si algú està patint un ictus, truqueu al 112.

Sapigueu que, passat el període agut, en els casos de pèrdua de la parla, amb dificultats per a comunicar-se, així com dificultats en les funcions cognitives, recomanem iniciar ràpidament el procès de rehabilitació. La nostra experiència en neurorehabilitació ens diu que quan abans es comencin les sessions de rehabilitació, menys discapacitat i qualitat de vida tindrà el pacient. 
No dubteu a fer-nos arribar les vostres consultes.

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada